РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ПЛАСТИКА
GSM: +359 876 740 333
GSM: +359 879 22 88 88
email: sales@hardgreymetals.com
"ХардГреј Металс" ЕООД гр. Софија врши откуп на пластичен отпад кој се преработува до регранулат за повторна употреба.

Ги купуваме и рециклираме следниве видови на отпадна пластика:

.
  • HDPE - шишиња, туби од детергенти, цевки, резервоари за гориво, лименки;
  • LDPE - стреч, најлонски кеси, најлон;
  • PP - кутии, саксии, чаши, кофи, столови и маси.
Доставуваме различни количини подготвен гранулат од полипропилен и полиетилен
за мали и големи фабрики

Производствениот процес ги вклучува следниве фази:

.
  1. Откуп на големо и мало на пластичен отпад од полиетилен со низок притисок (HDPE) и полипропилен (PP).
  2. Сортирање според материјал и боја , како и механичко отстранување на непотребните нечистотии (етикети, лепила и др.)
  3. Шредирање (грубо мелење) на пластичниот материјал со помош на мелница.
  4. Перење на суровината и постапно поминување низ различните фази пред регранулирането (миење, поделба на фракции, синтерување).
  5. Гранулација на материјалот - се врши преку линија за екструдирање. Агломерираниот материјал се загрева до одредена температура, а потоа стопениот материјал се сече на ситни гранули.

Така рециклираниот пластичен гранулат е подготвен за повторна употреба.

Бои
Видови на пластика
Идентификациска шифра на пластиката Вид на пластика Опис Производи при првата преработка на пластиката Некои производи од рециклирана пластика
Полиетилен терефталат polyethylene terephthalate PET Транспарентна и многу тврда пластика, може да се користи во вид на конец Шишиња за безалкохолни пијалаци, минерална вода, текстилни предива и др. Шишиња за безалкохолни пијалоци, фолија за пакување, килими, теписи и др.
Полиетилен со висока густина high density polyethylene HDPE Многу распространета пластика, претежно е бела или обоена Кеси, вреќи, шишиња, амбалажа за храна, сандаци, гајби и др. Канти за ѓубре, каси, цевки, палети и др.
Непластифициран поливинил хлорид unplasticised polyvinyl chloride UPVC Исклучително тврда пластика Шишиња за минерална вода, сокови, блистер пакување и др. Цевки, фитинзи, шишиња и др.
Пластифициран поливинил хлорид plasticised polyvinyl chloride PPVC Еластична и проѕирна пластика Црева, ѓонови од чевли, амбалажа и др. Индустриски подови, цевки и др.
Полиетилен низок притисок low density polyethylene LDPE Мека и еластична пластика Кеси, вреќи, фолии, амбалажа за храна и др. Торби и пакување за смет, фолија за градежната индустрија и др.
Полипропилен polypropylene PP Тврда, но многу еластична пластика Пакување за храна и пијалаци, сандаци, гајби, цевки и др. Канти за ѓубре, каси, акумулаторски кутии и капаци и др.
Полистирол polystyrene PS Тврда и кршлива пластика Шишиња за јогурт и садови за други прехранбени производи Закачалки за облека, канцелариски прибор, кутии за CD / DVD и др.
Експандиран полистирол expanded polystyrene EPS Дувана и лесна пластика, заштеда на енергија и термо-изолациска Чаши за топли пијалаци, послужавници, кутии за храна
Сите останати видови на пластика
За детали, контактирајте нè на горенаведените телефони или испратете електронска порака на email:World e-mail: sales@hardgreymetals.com
Technologist: technology@hardgreymetals.com
Governor: ayolkichev@hardgreymetals.com
Site: support@hardgreymetals.com
HardGreyMetals © 2018